Γιατί είναι σημαντική;
Οι Έλληνες είμαστε λαός που λειτουργεί πολύ με την καρδιά. Η ψυχρή λογική δεν έχει την πρώτη θέση στις αποφάσεις μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως και τα δύο είναι εξίσου απαραίτητα.
Μια τέτοια περίπτωση είναι όταν πρέπει να αναλογιστούμε πώς θα είναι ο κόσμος για τους πολύ δικούς μας ανθρώπους, εάν τυχόν ο ίδιοι φύγουμε νωρίς από τη ζωή. Η αδράνεια και η αφέλεια σίγουρα δεν «ξορκίζουν το κακό», ιδίως όταν έχουμε οικογένεια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η πιο υπεύθυνη κίνηση είναι η έγκαιρη δράση. Μόνο αυτή θα εξασφαλίσει στους αγαπημένους μας όλα όσα τους αξίζουν, τη στιγμή ακριβώς που τα χρειάζονται.

Ανατροπή ισορροπίας

Δεν είναι λίγα αυτά που καλύπτει ένας οικογενειακός προϋπολογισμός. Δαπάνες διαβίωσης, ενοίκιο, δάνεια, φροντιστήρια κι αργότερα σπουδές των παιδιών, αλλά και αγορές, διακοπές κι όλα τα μικρά ή μεγάλα έξοδα που κάνουν τη ζωή μας αυτή που είναι. Όλα αυτά δεν παγώνουν με το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου. Αντίθετα, νέες υποχρεώσεις κάνουν την εμφάνισή τους, αιφνίδια και επιτακτικά. Διαδικαστικά, κληρονομικά, διοικητικά, καθώς και όλα τα αναγκαία κοινωνικά, που μας γειώνουν για να μην αφηνόμαστε στον πόνο της απώλειας.

Προστασία

Ένα πρόγραμμα ασφαλιστικής προστασίας για την οικογένεια δίνει ανάσα σε αυτούς που μένουν πίσω. Τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις απρόοπτες υποχρεώσεις και συγκρατεί το κενό που δημιουργεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό η ξαφνική παύση μιας ζωτικής πηγής εισοδήματος.

Τέτοια προγράμματα έχουν τη μορφή κεφαλαίου που καταβάλλεται εφάπαξ ή σε δόσεις στην οικογένεια του ασφαλισμένου. Το ύψος του κεφαλαίου, η διάρκεια του ασφαλιστικού προγράμματος και άλλες παράμετροι είναι θέμα επιλογής. Καθένας κρίνει τι ποσό μπορεί να βάζει στην άκρη και επιλέγει πώς θα εξασφαλίσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δράση

Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων οικονομικής προστασίας. Για να πάρει όμως κάποιος αυτή την απόφαση χρειάζεται λογική, ευαισθησία και κυρίως… ασφαλιστική συνείδηση.

Πηγή: nextdeal.gr – as-milisoume.gr