Το διαδικτυακό έγκλημα οδηγεί σε επέκταση της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο
Οι κορυφαίοι ασφαλιστές διευρύνουν το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχουν, περιλαμβάνοντας πλέον στα πλάνα τους σχέδια για την κατανόηση, την πρόληψη των κινδύνων και την αντιμετώπιση των περιστατικών στον κυβερνοχώρο.

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δυσκολεύουνται να εντοπίσουν, να εκτιμήσουν και να “απαντήσουν” σε ένα φαινόμενο έκρηξης ψηφιακών απειλών και στοχοποιημένων διαδικτυακών επιθέσεων που μπορούν να παραλύσουν τη λειτουργία τους.

Το διαδικτυακό έγκλημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των στελεχών σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της KPMG.

Υπάρχουν μεγάλες ενδείξεις ότι πολλoί CEO προχωρούν ένα βήμα μπροστά σχεδιάζοντας πλάνα, προκειμένουν να αμβλύνουν τους εν λόγω κινδύνους σε τομείς των επιχειρήσεων που μπορούν να πληγούν περισσότερο. Η διαδικτυακή ασφάλιση αποτελεί μία σημαντική μέθοδο προστασίας προκειμένου οι διευθύνοντες σύμβουλοί να προστατεύσουν τους οργανισμούς.

Κλείνοντας τα κενά στη διαδικτυακή ασφάλιση

Μέχρι πρότινος η ασφάλιση επικεντρώνονταν πρωταρχικά σε ψηφιακά δεδομένα, όπως για παράδειγμα, στοιχεία πελατών. Πλέον, η παγκόσμια βιομηχανία αρχίζει να επεκτείνεται σε διαφορετικό επίπεδο. Οι άμεσες προκλήσεις για τους ασφαλιστές περιλαμβάνουν την ανάγκη να αυξήσουν τις δυνατότητές τους στο διαδίκτυο, να απλοποιήσουν την πολυπλοκότητα του μοντέλου και της τιμής και να επανακαθορίσουν τις δομές των οργανισμών.

Πλέον, εκτός από την περιουσιακή κάλυψη, επικεντρώνονται στο να παρέχουν μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών βάσει των τριών κατηγοριών-κλειδιών:

1  Κατανόηση του ρίσκου

2 Αποτροπή του ρίσκου

3 Αντίδραση σε περιστατικά διαδικτυακών περιστατικών

Τα τέσσερα κύματα ανάπτυξης της διαδικτυακής ασφάλισης

Με αρχικό στόχο τα διαδικτυακά επενδυτικά αγαθά ο τομέας αναμένεται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει μία μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων καλύπτοντας και άλλα αγαθά, όπως επίσης και να αντιμετωπίσει μη διαδικτυακούς κινδύνους που σχετίζονται με την παραδοσιακή ασφάλιση.

Συγκεκριμένα επικεντρώνονται:

  1. Στην ενίσχυση των βασικών προτάσεων για τη διαχείριση κρίσεων που αφορούν ψηφιακά επενδυτικά αγαθά
  2. Στο να αυξήσουν τα μοντέλα κινδύνου έτσι ώστε να επεκτείνουν την κάλυψη των επενδυτικών αγαθών που σχετίζονται με το διαδίκτυο
  3. Στο να ασφαλίσουν το “μη ασφαλίσιμο”
  4. Στο να μεταλλάξουν την ασφάλιση επενδυτικών αγαθών από διαδικτυακή σε γενική για υποθέσεις που σχετίζονται με μη διαδικτυακούς κινδύνους

Πηγή: insuranceworld.gr