Tεχνολογία του μέλλοντος & Ασφάλιση

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας τόσο των οχημάτων, όσο και της τεχνολογίας γύρω από την ασφάλιση, αναμένεται να επηρεάσει αρκετούς τομείς του ασφαλιστικού κλάδου και ειδικότερα γύρω από την ασφάλιση οχημάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του CJ Przybyl, ιδρυτή της start up εταιρείας, Snapsheet.

Η εφαρμογή αυτή, επιτρέπει στους χρήστες, μέσω του κινητού τους, να έχουν μια εκτίμηση της ζημιάς έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα, ενεργώντας σαν εικονικός πραγματογνώμονας, συνδέοντας έτσι τον χρήστη, την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά και το συνεργείο, για ταχύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Προς το παρόν η εφαρμογή αυτή έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με παραπάνω από 40 εταιρείες του κλάδου.

Ο Przybyl, σημείωσε ότι η ασφάλιση των αυτοκινήτων δεν πρόκειται να «πεθάνει» εξαιτίας της έλευσης της αυτόνομης οδήγησης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πάντα τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, μιας και η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι τόσο ώριμη, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μάλιστα ο κ. Przybyl ανέφερε ότι η τηλεματική όσες λύσεις μπορεί να δώσει, άλλες τόσες συγκρούσεις μπορεί να προκαλέσει, ανάμεσα στον ασφαλιστικό κλάδο, στις εταιρείες, αλλά ακόμα και στους κατασκευαστές ανταλλακτικών ΟΕΜ. Κι αυτό γιατί μέσω της τηλεματικής συγκεντρώνεται πληθώρα δεδομένων, σε ότι αφορά τον τρόπο οδήγησης και συνηθειών των οδηγών, θα έχουν όλα τα δεδομένα, (τις συχνότερες αιτίες ατυχήματος κ.α.) αλλάζοντας έτσι κατά το δοκούν την τιμολόγηση ορισμένων εξαρτημάτων ανάλογα με τη ζήτηση που θα έχουν.

Κλείνοντας ο κ. Przybyl, ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο θα επηρεαστούν οι κλάδοι τόσο της ασφάλισης, όσο και της αγοράς των ανταλλακτικών μιας και η τηλεματική, αλλά και η αυτόνομη οδήγηση βρίσκονται ακόμα στα σπάργανα! Ο χρόνος θα δείξει και η εφαρμογή των παραπάνω τεχνολογιών!

Πηγή: nextdeal.gr (γράφει: Γιώργος Μούζος)