KPMG έρευνα
Προετοιμάζονται να διαταράξουν «νερά» και να καινοτομήσουν οι ασφαλιστικές το 2018 και στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η KPMG σε 100 CEOs. Στα ποσοτικά στοιχεία της έρευνας ενδιαφέρον προκαλεί ότι το 61% των CEO βλέπει τη χρήση της καινοτομίας ως ευκαιρία και όχι ως απειλή, ενώ το 81% εξ αυτών ήδη εμπλέκονται στην καινοτομική διαταραχή. Ωστόσο η αβεβαιότητα συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον, και ενώ το 85% πιστεύει ότι βλέπει ανάπτυξη για το τρέχον έτος, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 52% δεν βλέπει ανάπτυξη πάνω από 2% στην επόμενη τριετία.

Πέντε είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας:

1. Η διαταραχή είναι μακροπρόθεσμη – μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος και προσπάθεια για να μπορέσει να υλοποιηθεί πλήρως το όφελος του
μετασχηματισμού.

2. Οι πελάτες είναι το κλειδί – οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν ακόμα πολύ δρόμο να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους πελάτες και να διαφοροποιήσουν πραγματικά τους εαυτούς τους.

3. Οι κίνδυνοι μεταβάλλονται – οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στο περιβάλλον διακυβέρνησης και ελέγχου και στις βασικές δυνατότητές τους.

4. Το μέλλον είναι τα πάντα – οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να κατανοήσουν τη στρατηγική τους και τη στρατηγική για την καινοτομία στο μέλλον.

5. Επικέντρωση στα αποτελέσματα – οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο επενδύουν, στοχεύοντας στην τεχνολογία
και τις επενδύσεις που πραγματικά συνάδουν με το επιχειρηματικό μοντέλο και το μελλοντικό τους προσανατολισμό.

Πηγή: sofokleousin.gr