Ετοιμάζεστε για ταξίδι με αυτοκίνητο τις ημέρες των εορτών ή για κάποια εκδρομή?
Συνήθως τσεκάρετε και σωστά κάνετε την μηχανική κατάσταση και τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες άλλες λεπτομέρειες που δεν πρέπει να αγνοήσετε γιατί μπορεί να αποδειχθούν μεγάλος μπελάς.

Αρχικά, πρέπει να τσεκάρετε αν το αυτοκίνητο σας είναι ασφαλισμένο ή ότι η ασφάλεια του αυτοκινήτου δεν λήγει τις μέρες που θα είστε στο ταξίδι. Αν δεν έχετε το χρόνο να ψάχνετε το ασφαλιστήριο μπορεί με ένα κλικ να το δείτε online εδώ (πρέπει να θυμάστε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας)
Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος πρέπει να ξέρετε ότι όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν στα βασικά συμβόλαια αστικής ευθύνης και φροντίδα ατυχήματος. Οπότε, κάλο είναι είτε βλέποντας το συμβόλαιο του αυτοκινήτου είτε από το διαδίκτυο, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ασφαλιστικής σας εταιρίας, να βρείτε το τηλέφωνο που έχει για την φροντίδα ατυχήματος και να το έχετε στο κινητό σας.
Αν πάλι είστε τύπος που σας αρέσει η τεχνολογία και ασχολείστε πολύ με το iphone ή το smart phone σας να τσεκάρετε αν η ασφαλιστική σας εταιρία διαθέτει κάποια εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσετε δωρεάν και να την χρησιμοποιήσετε όχι μόνο σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και με πληροφορίες για το ταξίδι και το αυτοκίνητο.
Μπορεί με την φροντίδα ατυχήματος να είστε εξασφαλισμένοι για την παρουσία της εταιρίας είτε για να καταγράψει τις συνθήκες του ατυχήματος, είτε για να το μεταφέρει αν έχει υποστεί βλάβη, ωστόσο αυτή η κάλυψη δεν σας εξασφαλίζει σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης η ακινητοποίησης του αυτοκινήτου εκτός τροχαίου. Οπότε εδώ θα χρειαστείτε οδική βοήθεια. Είναι ασφάλιση προαιρετική και σχετικά φθηνή και μπορεί να την αγοράσετε όποτε θέλετε. Πάντως όχι αν όταν σας συμβεί το απρόοπτο γιατί είναι θα χρειαστεί να πληρώσετε πολλά περισσότερα.

Επίσης συμβουλευτείτε και αυτά τα θέματα που είναι σχετικά με αυτά που αναφέρουμε παραπάνω:

Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα (πριν και μετά)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανανέωση της ασφάλισης αυτοκινήτου

Τι είναι η Φροντίδα Τροχαίου Ατυχήματος . Τι καλύπτει και τι προσφέρει.

Τι είναι η ασφάλιση κρυστάλλων αυτοκινήτου. Όσα πρέπει να ξέρετε!

Τράκαρα με ανασφάλιστο. Τι πρέπει να κάνω; Τι πρέπει να ξέρω;

Σύστημα άμεσης πληρωμής για τροχαίο ατύχημα

Πηγή: asfalisinet.gr