Η αλήθεια είναι αυτή: Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν χρησιμοποιούν την ταξιδιωτική τους ασφάλιση.
Τι θα γίνει όμως αν σας συμβεί κάτι και δεν είστε καλυμένοι; Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Telegraph στηριζόμενη στη Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών ο μέσος όρος των ασφαλιστικών αποζημιώσεων από το 2011 έως το 2016 ήταν 1.300 λίρες.
Ωστόσο κάποιες χώρες έχουν συστήματα υγείας που οδηγούν σε μεγάλα κόστη τον θεραπευόμενο εάν χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετές μέρες ή να ακολουθηθεί διαδικασία επαναπατρισμού με ειδικά μέσα.
Τα στοιχεία από πραγματικές αξιώσεις πελατών από την Allianz, Την Lv, την Aviva, την Travel Cover και από την Gocompare δείχνουν ότι σε ένα σοβαρό συμβάν όπως λόγου χάρη τραυματισμό τα ποσά εκτοξεύονται.
Ειδικότερα μία ημερα στην εντατική μονάδα στις ΗΠΑ κοστίζει 5.000 λίρες ενώ το κόστος για τη θεραπεία καταγμάτων στο χέρι μπορεί να φτάσει και τις 70.000. Εάν είσαι άτυχος στον τoμέα της υγείας και ταξιδεύεις στις ΗΠΑ ο λογαριασμός στο τέλος ενδέχεται να είναι αστρονομικός. Έτσι όπως μαρτυρούν τα νούμερα για ένα εγκεφαλικό μπορεί να βρεις ένα λογαριασμό 760.000 ευρώ. Στην Ισπανία ένα σπάσιμο χεριού μπορεί να σας χρεώσει 11.000, ενώ μία ημέρα στην εντατική κοστίζει έως 1500 λίρες. Στην Καραιβική στα Barbados εάν υποστείτε έμφραγμα και πρέπει να επιστρέψετε στην πατρίδα θα σας κοστίσει 21.500 και στην Κύπρο ένα εγκεφαλικό μπορεί να το πληρώσετε 16.500 λίρες μαζι με τον επαναπατρισμό σας. Αν υποστείτε πνευμονία στη Βόρειο Αφρική μπορεί να κληθείτε να δώσετε 31.000 λίρες, ενώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένας τραυματισμός στο κεφάλι και ο επαναπατρισμός του ασθενούς κόστισαν 50.000 λίρες.
Στην Ελλάδα αναφέρει το δημοσίευμα μία παγκρεατίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε δαπάνες 81.000 λιρών.

Πηγή: insurancedaily.gr