Mόνιμη αφαίρεση άδειας οδήγησης σε μεθυσμένους και στην Ελλάδα

Αυστηρότερο πλαίσιο για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακολουθώντας το παράδειγμα χωρών του εξωτερικού.
Έτσι στο νέο νομικό πλαίσιο που θα διαμορφωθεί πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα για τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα προβλέπεται μόνιμη αφαίρεση της άδειας οδήγησης όσων πιάνονται για δεύτερη φορά μεθυσμένοι να οδηγούν.
Στην Ελλάδα παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από φορείς και οργανώσεις με ενημερωτικές καμπάνιες η οδήγηση υπό την επίρροια μέθης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες τροχαίων ατυχημάτων.
Το 2016 στους ελέγχους που διενήργησε η τροχαία σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν περισσότεροι από 55.000 μεθυσμένοι οδηγοί με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια των ίδιων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.
Συνολικά τα τροχαία άφησαν πίσω τους 804 νεκρούς, 856 βαριά τραυματίες και 12.978 ελαφρά τραυματισμένους.Τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται για την οδική ασφάλεια ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με τον οποίο θα προβλέπονται ακόμα βαρύτερες ποινές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος.

Πηγή: insurancedaily.gr