Αγαπητοί Συνεργάτες,

 

Όπως ανέφερα στην εταιρική εκδήλωση των Εταιριών μας την 28η Ιουνίου, ο Κλάδος Οχημάτων πολύ σύντομα θα αρχίσει να συρρικνώνεται, αυτή τη φορά όχι από ανασφάλιστα οχήματα αλλά από αυτοδιοικούμενα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία του οδηγού που δεν οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητο του!

Οι επικείμενες αλλαγές θα πρέπει να μας βάλουν σε διαδικασία σκέψης και αναδιοργάνωσης, ώστε να εισέλθουμε πια σε άλλες μορφές ασφαλειών, κάποιες από τις οποίες θα αναφέρω επιλεκτικά:

– Ο Κλάδος Υγείας. Με διευρυμένη γκάμα προϊόντων και με ελάχιστο κόστος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Ασφαλίσεις Παιδιών, Σοβαρών Ασθενειών, τα Χειρουργικά Επιδόματα, προγράμματα προσιτά σε πελάτες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να ασφαλιστούν με ένα πλήρες νοσοκομειακό πρόγραμμα.

– Η Ασφάλιση CYBER. Το 2018 αυξήθηκαν δραματικά οι επιθέσεις στις βάσεις δεδομένων των εταιριών, φτάνοντας ποσοστό του 52%, ενώ το 2019 εκτιμάται ότι το ποσοστό ίσως ξεπεράσει και το 65%-70%. Ένας επιχειρηματίας ή κάποιος που διατηρεί κατάστημα, θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά ότι με ένα ασφάλιστρο της τάξεως των 1000€, θα ασφάλιζε την επιχείρησή του.

– Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης. Γνωρίζουμε, ότι οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να έχουν συμβόλαιο επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης. Μεγάλο ποσοστό αγνοεί τη συγκεκριμένη ασφάλιση, με αποτέλεσμα τη στιγμή που θα επέλθει κάποιο συμβάν να βρίσκονται εκτεθειμένοι.

– Ασφάλιση Εργοδοτικής Αστικής Ευθύνης. Η νέα κυβέρνηση κάνει ήδη λόγο για μελλοντική εφαρμογή της Εργοδοτικής Ασφάλισης, εάν δηλαδή κάποιος υπάλληλος υποστεί ατύχημα εν ώρα εργασίας να αποζημιωθεί χωρίς την παρέμβαση του Δημοσίου.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό, μόνο, δείγμα, για το πόσο ευρύ και πολυεπίπεδο είναι το φάσμα των ασφαλίσεων πάνω στο οποίο μπορούμε να αναπτυχθούμε.

Η BROKERS UNION, μέσω των LLOYD’S, ασφαλίζει όλους, ανεξαιρέτως, τους πιθανούς κινδύνους. Για το λόγο αυτό έχουμε σκοπό, από τον 09.2019, να πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτικές συναντήσεις για το Δίκτυο των Συνεργατών μας, με στόχο την παρουσίαση όλων των προγραμμάτων, αφού όλοι μαζί πρέπει να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, των οικογενειών μας και το δικό μας.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε, ότι όλοι μαζί από το Σεπτέμβρη θα καταφέρουμε την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Καλό Καλοκαίρι!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Νικόλαος Βελλιάδης