«Οι Μεγάλες Αλλαγές Απαιτούν Ισχυρές Συμμαχίες».

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Μία ύπουλη καταιγίδα σαρώνει την αγορά και καθημερινά υφαρπάζει το εισόδημα των μικρών και των μεσαίων διαμεσολαβητών στον ασφαλιστικό χώρο. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξ΄αυτών εξαρτώνται εισοδηματικά από τον Κλάδο Αυτοκινήτου, βρίσκονται όλο και περισσότερο έρμαια των ηλεκτρονικών πλατφορμών οι οποίες χωρίς κανένα συναίσθημα ασφαλίζουν αδιακρίτως τους πάντες. Η τάση αυτή διευρύνεται συνεχώς -πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε και η πλατφόρμα της Cosmote, η Google ”απειλεί” και πολλοί άλλοι ετοιμάζονται να απλώσουν το χέρι τους στην ανώριμη Ελληνική ασφαλιστική αγορά, έχοντας ως όπλο στοιχεία τα οποία μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν χωρίς να εκτίθενται στο νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα η οδηγία IDD βρίσκεται προ των πυλών και οι κανόνες που θα επιβληθούν κάνουν πιο αυστηρό και πιο επαγγελματικό το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής το 2019 και τα επόμενα χρόνια.

Παρά τις αντιξοότητες που επικρατούν στην αγορά, η Brokers Union προβλέπει ότι το 2019 θα είναι έτος ορόσημο στην διαμεσολάβηση και λαμβάνει τα μέτρα της για την ανάπτυξη της εταιρείας καθώς και του δικτύου της.

Μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία μεσιτικού agency στην Αθήνα -αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας- το οποίο θα λειτουργήσει με πρότυπα τα οποία δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελληνική αγορά.

Οι επαγγελματίες οι οποίοι θα ενταχθούν στο νέο σύστημα θα είναι υψηλού επιπέδου και θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές που επιβάλλουν οι νέοι κοινοτικοί κανονισμοί. Θα τους δοθεί η δυνατότητα να προσφέρουν αριστοποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες τους αναδεικνύοντας το επάγγελμα του μεσίτη ως ένα λειτούργημα απολύτως απαραίτητο, μοναδικό και χρήσιμο για την κοινωνία μας.

Θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες ανάλυσης, σύγκρισης και βαθμολόγησης των προγραμμάτων της αγοράς που προσφέρει η εταιρεία μας, προς όφελος των πελατών τους με αποτέλεσμα την διεύρυνση του πελατολογίου τους, την επέκταση των γνώσεών τους, την επαγγελματική τους αναβάθμιση και φυσικά την μεγάλη βελτίωση των εισοδημάτων τους.

Η δυνατότητα ανάπτυξης της καριέρας που θα δώσει στον επαγγελματία η Brokers Union, ως μεσίτης ασφαλίσεων που εκπροσωπεί όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δεν έχει καμία σχέση με το εκάστοτε εταιρικό agency system το οποίο υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα μίας εταιρείας, αγνοώντας πολλές φορές τις πραγματικές ανάγκες των πελατών.

Η Brokers Union θα παρέχει όλα τα εφόδια στον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή έτσι ώστε να κάνει νόμιμα, σωστά και απολύτως αντικειμενικά την εργασία του, όπως ακριβώς επιθυμούν οι υποψήφιοι πελάτες του και επιβάλλουν, πλέον, οι κανονισμοί.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τα Lloyd’s και τα γραφεία μας στο Λονδίνο, ήδη έχουν αναπτυχθεί νέα καινοτόμα και μοναδικά προϊόντα για την Ελληνική αγορά, όπως Cyber Risks Insurance, D&O Liability Insurance, Drones Insurance τα οποία προστίθενται στα ολοκληρωμένα Marine Insurance Products, όπου η εταιρεία μας διατηρεί ηγετική θέση επί πολλά χρόνια στην Ελληνική αγορά.

Από τις αρχές του 2019 θα λειτουργήσει ειδικό Business Insurance Department για την ενεργή διαχείριση μεγάλων πελατών και επιχειρήσεων έτσι ώστε ο κάθε συνεργάτης να μπορέσει να αξιοποιήσει ενδεχόμενες σημαντικές γνωριμίες του τις οποίες δεν έχει τον τρόπο και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για τη προσέγγισή τους.

Εφαρμόζοντας το κεντρικό μας μήνυμα ”Η ισχύς εν τη ενώσει” το οποίο εκφράζει την φιλοσοφία της εταιρείας μας, η Brokers Union έχει προετοιμάσει για το νέο έτος απ’ ευθείας διαδικτυακό πρόγραμμα πωλήσεων το οποίο θα διαθέσει στα agency της και σε μεγάλα γραφεία αποκλειστικής συνεργασίας.

Πολλές ακόμα ιδέες βρίσκονται σε επεξεργασία και σύντομα θα ενσωματωθούν στην κεντρική πολιτική της εταιρείας μας.

Η συμμετοχή στην μεγάλη οικογένεια της Brokers Union δίνει υπεραξία στον επαγγελματία, ο οποίος μπορεί απρόσκοπτα να κάνει την δουλειά του και να αυξήσει το εισόδημά του, με την βεβαιότητα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης που του προσφέρει μία πολύ δυνατή και οικονομικά συμπαγής μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων.

Για τη BROKERS UNION,

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Σ. Βελλιάδης