ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της BROKERS UNION, για το πρώτο εξάμηνο του 2019, φθάνοντας παραγωγικά περίπου τα 17 εκατομμύρια ευρώ, πολύ κοντά δηλαδή στο στόχο της Διοίκησης για το έτος. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι η σημαντική μεταβολή στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η οποία διαμορφώνεται πλέον σε 40-60.

 
Η ασφάλιση του Κλάδου Οχημάτων, έχει αρχίσει πλέον να μετακινείται προς τις μεγάλες εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα Συνδικάτα των Lloyd’s του Λονδίνου, ήδη από τις αρχές του 2019, έχουν σχηματίσει επιτροπή συζητήσεων για να ετοιμάσουν τις καλύψεις και τους όρους των συμβολαίων.
 
Ο χρόνος είναι περιορισμένος και οφείλουμε άπαντες να αντιληφθούμε τις εξελίξεις που έπονται, όχι μόνο οι διαμεσολαβητές αλλά και οι Ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να στοχεύσουμε στην ασφάλιση άλλων κινδύνων. Χρειάζεται εκπαίδευση και βούληση για να εντρυφήσουμε σε κάτι διαφορετικό από την απλή ασφάλιση ενός αυτοκινήτου, μηχανής κλπ.
 
Η BROKERS UNION, έχοντας δώσει μεγάλη έμφαση στον Κλάδο Υγείας, με συνεχείς ενημερώσεις & εκπαιδεύσεις στο Δίκτυο συνεργατών της, κλείνει στο α’ εξάμηνο του 2019 παραγωγικά περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Δεδομένου, ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση στην ιδιωτική ασφάλιση και στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, είναι απαραίτητο το σύνολο των διαμεσολαβητών, αφενός να εκπαιδευτούν άριστα σε αυτόν τον τομέα, αφετέρου να λάβουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, ώστε να μπορούν να προωθούν αντίστοιχες Ασφαλιστικές καλύψεις.
 
Επιπλέον, η BROKERS UNION έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των ναυτασφαλίσεων αλλά και των μεγάλων Αστικών Ευθυνών με την υποστήριξη από τα Lloyd’s του Λονδίνου και αντίστοιχη κάλυψη ποσού έως και 200 εκατομμύρια ευρώ.
 
Η Εργοδοτική Αστική Ευθύνη, όπως και η Αστική Ευθύνη Ξενοδοχειακών μονάδων, είναι πλέον απαραίτητες και στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, όπως λογιστικά γραφεία, φαρμακεία κλπ, είναι υποχρεωμένες, βάσει νομοθεσίας, να έχουν συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ο νέος νόμος περί της προστασίας προσωπικών δεδομένων, που κάνει την ασφάλιση κατά των Cyber κινδύνων πιο αναγκαία από ποτέ, ιδίως για τους επιχειρηματίες εκείνους που έχουν να διαχειριστούν προσωπικά δεδομένα.
 
Στο τελευταίο τετράμηνο του 2019, η BROKERS UNION, έχει προγραμματίσει πολλαπλές εκπαιδεύσεις για τους Συνεργάτες της, με τη βοήθεια εξειδικευμένων υπαλλήλων της, με σκοπό την κατάρτιση όλου του Δικτύου ανεξαιρέτως.
 
Η εταιρεία εύχεται σε όλους ένα δυνατό και παραγωγικό τετράμηνο για το κλείσιμο του έτους.
 
Η BROKERS UNION θα είναι πάντοτε σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια των συνεργατών της.